Alliander en Wielerfestival Montferland gaan SamenOm!

SamenOm wielerfestival montferland fietsen

Op 10 juni wordt voor de 6e keer het Wielerfestival Montferland georganiseerd. Dit jaar kent het evenement twee pijlers: de Montferland Mountainbike Marathon en de Alliander SamenOm Challenge. Allemaal georganiseerd met start en finish bij Specialized in ’s-Heerenberg.

De Mountainbike Marathon staat open voor iedereen en betreft een schitterende omloop van 50 kilometer door de Montferlandse bossen. Fanatieke bikers kiezen ervoor om deze ronde anderhalve of zelfs twee keer af te leggen. De voorinschrijving is nog open tot 25 mei, maar het is mogelijk dat de deelnamelimiet al voor die tijd wordt bereikt. Er worden meer dan 1000 deelnemers verwacht.
Voor jeugdige mountainbikers van 12-16 jaar is er een speciale wedstrijd van 25 kilometer.

Het tweede onderdeel is de SamenOm Challenge. Dit is een nieuw initiatief van Alliander en Wielerfestival Montferland. De SamenOm Challenge bestaat uit twee onderdelen: een regelmatigheidsrace op een afgesloten parkoers en een ‘real life adventure’ toertocht.
Duurzame Mobiliteit wordt steeds belangrijker. Daar kan niemand omheen. Ook bij Alliander wordt er gewerkt aan Duurzame Mobiliteit, bijvoorbeeld door fietsen te stimuleren. En om fietsen nóg meer onder de aandacht te brengen gaan werknemers van Alliander en tal van andere organisaties op 10 juni dus ‘samen om fietsen’ tijdens de SamenOm Challenge.

SamenOm staat voor: samen fietsen, slim met energie omgaan en meer gebruikmaken van Duurzame Mobiliteit. Het mooie van deze challenge is dat starters én gevorderden welkom zijn. En dat iedereen zelf bepaalt op welk soort fiets hij/zij deze challenge fietst. Ambassadeur van SamenOm is Marcel Beukeboom: Dé klimaatgezant van Nederland.

Doelstelling is om samen met Alliander de handen ineen te slaan om ‘samen slimmer en groener’ te reizen en vaker voor de fiets te kiezen in plaats van (zonder nadenken) de auto, zakelijk én privé. Zo maken we samen een grote stap richting duurzame mobiliteit.

De SamenOm Challenge bestaat uit twee onderdelen, namelijk een ‘Real life adventure’ toertocht en een regelmatigheidsrace. Bij de toertocht rijden deelnemers van de ene aansprekende plek naar de andere aan de hand van opdrachten. Dus niet door enkel pijlen te volgen zoals bij toertochten gebruikelijk. Zo beleven de deelnemers samen een leuk avontuur en genieten zij van de omgeving. Tijdens de Regelmatigheidsrace op de afgesloten Beekseweg, tussen Zeddam en Beek, rijden teams 4 rondes zo regelmatig mogelijk, om zo de energie van het team zo slim mogelijk in te zetten. Zij vertrekken in geneutraliseerd peloton achter een voorrijwagen naar het parkoers.

Na afloop geniet iedereen van het Finish Festival bij Specialized in ‘s-Heerenberg, met bike expo, hersteldrank en muziek. Hier is het ook goed toeven voor publiek.

Begeleiding uit de wielerwereld
Meerdere Alliander-teams zijn al hard aan het trainen om een topprestatie neer te zetten. Zij doen dit onder begeleiding van vooraanstaande captains uit de wielerwereld. Maarten Ducrot en Steven Rooks zijn hierbij actief en zullen ook op 10 juni aanwezig zijn.

 

 

Voor regionale media:
Afsluiting van wegen zal op zondag 10 juni tot een minimum worden beperkt (enkel de Beekseweg tussen Beek en Zeddam zal enige uren geheel afgesloten zijn). Er zijn duidelijke omleidingsroutes voorzien en bewoners worden vooraf geïnformeerd.

Meer informatie: www.wielerfestivalmontferland.nl/samenom