Fiets naar je Werk Dag 2019

 

Voor SamenOm is het iedere dag Fiets naar je Werk dag, maar op donderdag 23 mei 2019 was het DÉ nationale fiets-naar-je-werk dag. Één van onze leden zette daarom de fietsende medewerkers in het zonnetje. Stel je voor dat je op de fiets op je werk aankomt, en je fiets wordt ter plekke geserviced – zodat je zonder zorgen aan het werk kunt – en je je fiets daarna zo weer mee kan nemen. Dat is precies wat Alliander deed. Wij spraken met fiets-reparateur Alex (van onze partner Stipbike) over hoe híj deze dag beleefde:

“Je merkte dat het aan het begin een beetje aftasten was. Op het moment dat de eerste fietsen bij mij stonden, kwamen er snel heel veel bij”. Bij aankomst inleveren, en aan het einde van de dag veilig huiswaarts, dat is het motto van Alex. “Vanaf 8 uur ‘s ochtends tot half 5 ’s middags ben ik bezig geweest met de reparaties. In deze tijd heb ik veel verschillende reparaties verricht; van nieuwe remblokjes en banden verwisselen tot het vervangen van bekabeling”.

In de loop van de dag werd duidelijk dat het initiatief heel erg gewaardeerd werd onder de werknemers. “Zelfs de niet fietsers kwamen naar mij toe om te zeggen dat het een fantastisch idee was” aldus Alex. Al met al kan dus gezegd worden dat deze fiets-reparatie dag bij Alliander tot een succes gerekend kan worden. Ook volgens Alex was deze dag zonder enige twijfels zeer geslaagd: “Ik heb een topdag gehad! Fantastisch weer, mooie locatie en zeer vriendelijke en enthousiaste medewerkers. Ik heb naast dat ik druk aan het werk was veel interessante gesprekken gehad met veel verschillende mensen. Eén iemand drong zelfs bij mij aan dat ik moest gaan stemmen.”

Uiteindelijk zijn er op de dag rond de 30 fietsen gerepareerd. Dit betekent dat er 30 medewerkers van Alliander de komende maanden weer veilig op de fiets naar het werk kunnen! Op de vraag hoeveel medewerkers hij de afgelopen tijd weer veilig het fietspad op heeft gestuurd kon Alex niet precies antwoord geven. Wel gaf hij aan dat steeds meer bedrijven geïnteresseerd zijn in het concept van de fiets-reparatie dag. “Vitaliteitsweken, duurzaamheidsdagen of een fiets-naar-het-werk plan zie je steeds vaker voorkomen in het bedrijfsleven. Een fiets-reparatie dag kan perfect een onderdeel uitmaken van deze initiatieven. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat het langzamerhand steeds meer voor gaat komen”.

Samen op naar meer fietsplezier!