Wat we doen

Wij zijn hét platform op gebied van duurzame mobiliteit in Nederland!

We leven in een samenleving met een steeds groter bewustzijn over het veranderende klimaat; we zullen anders moeten wonen, werken en reizen om de opwarming van de aarde te beperken. SamenOm is een beweging om samen bewuster te gaan reizen. Dit doen we door te laten zien dat het echt leuk en makkelijk is om de fiets (met OV) te pakken in plaats van de auto; we maken de verleiding zo groot dat iedereen automatisch mee gaat doen.

De start hiervan is op 10 juni 2018 tijdens het wielerfestival Montferland. Hier gaan bedrijven de competitie aan op gebied van fietsen. Vanaf dat moment registreren we alle gefietste kilometers op een transparante wijze. SamenOm staat voor: samen fietsen, slim met energie omgaan en meer gebruikmaken van Duurzame Mobiliteit. Het mooie van deze challenge is dat starters én gevorderden welkom zijn. En dat je zelf bepaalt op welk soort fiets je deze challenge fietst.

Ambassadeurs SamenOm

Ambassadeurs van SamenOm zijn Marcel Beukeboom: Dé klimaatgezant van Nederland, Maarten Ducrot: Oud profwielrenner NOS verslaggever en organisatiedeskundige en Steven Rooks: Oud profwielrenner en clinic organisator.

 

Doelstelling

SamenOm is ontstaan uit een samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en (oud) profwielrenners. Doelstelling is om met de partners van SamenOm de handen ineen te slaan om ‘samen slimmer en groener’ te reizen en vaker voor de fiets te kiezen in plaats van (zonder nadenken) de auto, zakelijk én privé te gebruiken. Zo maken we samen een grote stap richting duurzame mobiliteit.

SamenOm

Hoe?

  • Een nationale bedrijvencompetitie te faciliteren voor gereden woon/werk fietskilometers. Via NLSamenOm.nl zijn de gereden fietskilometers van de aangesloten bedrijven zichtbaar voor heel Nederland.
  • Door allianties aan te gaan met andere organisaties die hetzelfde doel voor ogen hebben zoals stichting de Reisbeweging, Stichting Milieu Centraal, Fietsersbond, ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Provincies en Gemeenten.
  • Door gave clinics te organiseren waar je daadwerkelijk leert (samen) te fietsen. Er wordt gestuurd op techniek, houding en samenwerken als groep. SamenOm! Op dit vlak brengen we topsport Nederland en het bedrijfsleven bij elkaar. Door SamenOm ook tijdens je dagelijkse werkzaamheden te gebruiken ervaar je de kracht van SamenOm.

  • Een spaarsysteem mede te ontwikkelen op gebied van duurzaamheid. Belonen van gefietste kilometers! Die beloning inzetten voor een nieuwe duurzame verzekering, zonnepanelen of een nieuwe fiets. Het is allemaal mogelijk.
  • Een activeringsprogramma te implementeren bij bedrijven om er voor te zorgen dat de gedragsverandering gaat plaatsvinden.
  • Woon/werk kilometers te stimuleren door te laten zien dat fietsen echt gaaf is. Te laten zien en ervaren dat door gebruik te maken van de juiste middelen en training een woon / werkafstand van 25 kilometer prima te doen is.

Wie is SamenOm?

SamenOm is een onafhankelijke stichting i.o. geïnitieerd door Alliander.

Betrokken organisaties/leden bij de stichting zijn op dit moment;
Maarten Ducrot, NOS,
Koen Eising, Alliander,
Arnoud Walrecht, KPMG,
Sigrid Hettinga

Ambassadeur van SamenOm;
Marcel Beukeboom (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

Samenwerkingen:
Gudo Kramer (Directeur Topsport Gelderland en organisator Wielerfestival Montferland) www.wielerfestivalmontferland.nl)

Operationeel verantwoordelijk:
Bas Woudt, Alliander

Interessant?

Neem gerust contact met ons op, of lees meer over SamenOm.

Contact opnemenNieuws